Letošnje poletje sva neznansko uživala v izobilju domačih pridelkov in ob vikendih še toliko raje odšla domov na Dolenjsko. V Ljubljano sva se vračala s košarami polnimi domačega korenja, pora, zelja, paradižnika, fižola, graha, bučk, kumar, pa tudi sliv, grozdja, fig in hrušk. Ob vročih dnevih sva si tako pripravljala raznorazne solate, pite in zelenjavne priloge. Še posebej v izobilju sva imela češnjevca, ki sva ga glodala kar tako za hec, ga uporabila v meni ljubi šopski solati, ko pa nisva več vedela kam z njim, sem se ga odločila popeči v ponvi.
Češnjevce sem na česnu in olivnem olju popekla skupaj s čičeriko iz konzerve (čeprav je veliko boljša sveže kuhana) in začinila s provansalskimi zelišči. Končano prilogo sem nato servirala skupaj s kuskusom ter ravno prav zrelim avokadom, za piko na i pa sem po vrhu pokapljala še nekaj žličk pesta. Vse skupaj mi je vzelo deset minut, ravno toliko, da se je moj dragi s kolesom pripeljal iz službe. Pa dober tek!
Objavite komentar