Social Media

Pita za dol past


Ko je prejšnjo nedeljo po dolgem času posijalo sonce, sva nazdravila ob božanski piti. Kljub temu, da je ta jed pri naju kar pogosto na meniju, sva jo tokrat namesto s porom (kot običajno) obložila veliko bolj bogato. Testo (listnato) ponavadi kar kupiva, potem pa ga premaževa s 'kremo' aka v skledi zmešanim jajčkom, smetano za kuhanje (pogosteje sicer s kislo smetano ali skuto), naribanim sirom in poprom. Za tokratni slastni nadev je kriva predvsem domača slanina, ki sva jo na hitro prepražila, v ločenem piskru pa sva predhodno skuhala še brokoli. Slanino in zelenjavo sva potresla po vrhu pite in jo na dvesto stopinj pekla slabih dvajset minut. Ko je bila že skoraj pečena, sva po vrhu posipala še fino zdrobljene orehe. Et voila! Za zraven servirat pašejo še suhe fige, Joštova gauda in kak ekstra oreh. Pa vinček seveda. Dober tek!

Instagram

2024Theme by BD