Social Media

Taka zares fina domača granola


Edini zajtrk, ki ga včasih jem tudi za večerjo, je domača granola. V resnici je granola, poleg sveže stisnjenega pomarančnega soka, ki je za zajtrk na vrsti od ponedeljka do petka, edini zajtrk, ki zares obstaja na mojem zajtrkovalnem meniju.

Če vas zanima, je receptič sila preprost. 


Na peki papir enakomerno razporediš ovsene kosmiče, jih posipaš s cimetom in jih pri 180 stopinjah pečeš deset minut. Zatem kosmičem dodaš še na drobno narezane lešnike, indijske oreške, brusnice, rozine, arašide, skratka študent futr in pečeš še nadaljnih 10 minut. Če nočeš, da iz pečice vzameš oglje, kot sem ga vzela jaz pri svojem prvem poskusu, pazljivo glej na uro. Da bi ta granola zares bila granola, bi najbrž morala dodati še med ali javorjev sirup. Ampak zame je to vseeno granola. Skupaj z ovsenim mlekom in narezano banano jo nekaj minut kuham na majhnem ognju, tako, da postane res žmohtna in pacasta. In to je to. Miha si ponavadi doda še kakšno žlico domače marmelade, ker mu manjka cukra, meni pa je všeč prav takšna kot je. Pa dober tek!

Instagram

2025Theme by BD