Social Media

6 jezer, ki jih moraš obiskati v Dolomitih

Za vse pohodnike in izletnike, ki se radi odpravite v bližnje Dolomite, sva pripravila en seznam najlepših alpskih jezer, ki sva jih obiskala med najinimi preteklimi obiski italijanskih Dolomitov. Naj vas očarajo smaragdne vode, odsevi mogočnih vršacev in nebeške kulise!

Jezero Carezza

Lago di Carezza ali Karersee je čudovito alpsko jezero v zahodnih Dolomitih, le pol ure vožnje stran od Bolzana. Jezero slovi po svoji čudoviti smaragdni barvi in kulisi mogočnih gora v ozadju. V neposredni bližini jezera se nahaja plačljivo parkirišče, okoli jezera pa vodi krožna pešpot, ki traja dobrih 20 minut. Ker je jezero precej obiskano, ga je najbolje obiskati ob sončnem vzhodu ali zahodu. Najlepši čas za obisk je pozna pomlad, ko je okolica zelena, vode v jezeru pa je še dovolj. Več o najinem obisku jezera Carezza in o tem, kaj si ogledati v okolici, si preberi v zapisu Dolomiti • 2-dnevni pohodniški izlet.



Jezero Misurina

Lago di Misurina, ki velja za biser Dolomitov, leži v bližini Cortine d'Ampezzo. Prekrasno jezero, na gladini katerega se odsevajo bližnji vršaci, je priljubljena postojanka med izletniki in pohodniki, saj leži na poti do izhodišča za slavni pohod okoli Tre Cime. Ob jezeru je na voljo plačljivo parkirišče in pa nekaj piknik mizic za malčko s čudovitim razgledom. Več o najinem obisku jezera Misurina in o tem kaj početi v okolici, pa si preberi v zapisu Dolomiti • 3-dnevni pohodniški izlet.


Jezero Sorapis

Lago di Sorapis, je jezero, ki je s svojo sanjsko turkizno barvo navdušilo številne fotografe, nadvse priljubljeno pa je tudi med pohodniki. V primerjavi z ostalimi jezeri ni tako lahko dostopno, saj se do njega ne moreš pripeljati z avtom, a se ga vseeno splača obiskati. Natančnejši opis poti si preberi v zapisu Čarobno jezero Sorapis.


Lago di Braies

Jezero Braies ali Pragser Wildsee je vsekakor ena izmed najbolj priljubljenih izletniških točk v Dolomitih. Nadvse fotogenično jezero, okoli katerega se lahko sprehodite ali pa se po njem celo zapeljete s čolničkom, je zagotovo vredno obiskati. Več o obisku jezera si lahko prebereš v objavi Dolomiti • Idilično jezero Lago di Braies.


Lago di Pellegrino

Lago di Pellegrino je manjše jezerce, ki sva ga obiskala čisto po naključju. Če se boste kdaj potepali v bližini, vam priporočava, da se na hitro ustavite in sprehodite naokoli. Več o najinem obisku pa si lahko prebereš tu.



Jezero Antorno

Lago Antorno je še eno manjše jezerce, ki leži v bližini jezera Misurina, na poti do izhodišča za Tre Cime. Je super točka za kakšen piknik, saj je manj obiskano v primerjavi z večjimi in bolj priljubljenimi jezeri.



Če te mikajo idilična alpska jezera in mogočni vršaci, te vabiva, da si prebereš še ostale zapise z najinih preteklih izletov v Dolomite.

2 komentarja

  1. Super zapis, še več takih prosim! Se že veselim poletja, da se z družino odpravimo v Dolomite.

    OdgovoriIzbriši

Instagram

Theme by BD