Social Media

Najlepše plaže na otoku Murter

Izbire lepih plaž na otoku Murter zares ne manjka. Upava, da vam bova prve korake olajšala z naslednjim seznamom, sicer pa ne boste storili prav nič narobe, če se boste preprosto peljali in naključno ustavili v kateremkoli zalivu, tako zelo lepo je povsod.


Pri plažah Murter zares zasije v najlepši luči. Ker je zelo malo razvitih naselij in ladijskega prometa, je velika večina obale primerna za kopanje in skorajda kjerkoli se lahko ustavite in skočite v vodo. Plaže si sledijo skorajda ena za drugo in so vseh vrst, vsem pa je skupno to, da so čudovite in imajo kristalno čisto vodo. Veliko je skalnatih z vodo modro-zelene barve, nekaj je prodnatih, nekaj pa celo z mivko in vodo najlepše kristalno-modre barve. Res rajsko! Takšni sta recimo najbolj priljubljeni plaži na otoku nasploh, plaža Podvrške in plaža Slanica. Obiska pa so vredne še mnoge druge, tako da sva pripravila kar posebno objavo z opisi najinih najljubših plaž na otoku Murter.

Plaža Podvrške

Absolutna kraljica plaž na Murterju je gotovo plaža Podvrške, ker ima voda tu kristalno čisto sinje modro barvo in je večinoma prekrita z mivko, medtem ko je obala bolj iz drobnega peska, tako da vam ni treba skrbeti, da boste povsod imeli mivko. Da je mera polna, ima plaža še svoj privatni polotok, kjer zlahka najdete senčni prostor pod borovci in si privežete visečo mrežo. Zaradi izredne lepote in lokacije bo v visoku sezoni plaža verjetno zelo zasedena, sicer pa je res idealna za celodnevno uživanje in  vse vrste aktivnosti v vodi.



Plaža Slanica

Prav nič po lepoti ne zaostaja plaža Slanica. Žal po zasedenosti, obilici gostinske ponudbe in celo toboganov, apartmajskega naselja in kampa v bližini, celo močno presega plažo Podvrške, vendar se z malo truda da najti nekaj zasebnosti na obali, še lepše pa se je na supu odpeljati malce stran od glavne plaže in z masko raziskovati čudoviti podvodni svet, ki se s številnimi kamnitimi tvorbami in vrstami rib nadaljuje ob obali. Tudi tukaj vam ves dan ne bo postalo dolgčas.


Plaža Kosirina

Še ena velika uvala s prelepo plažo je Kosirina, ki je bolj prodnata in zanimiva, pa tudi malo manj obljudena. Sijajna kombinacija še vedno zelo lepe in velike plaže, a s ponavadi manj gneče in malce več miru.


Polotok Murtarić

Mnogo manjši, težje dostopnejši in manj obljuden je zaliv ob polotoku Murtariću, ki poskrbi za zelo fotogenično okolico in objema še en čudovit košček bolj skalnate obale s sinje modro vodo, ki se je kar ne moreš naveličati. Skoraj do obale se da pripeljati z avtom po precej zdelani makadamski cesti, tako da veliko bolj priporočava kolesarski izlet s kopalkami, brisačami in malico v ruzaku. Pokrajina z nešteto cvetlicami, borovci in oljkami na poti je nekaj, kar moraš opazovati in vonjati brez pločevine in stekla okrog glave.


Plaže na severni strani otoka

Severni del otoka ima večinoma širše zalive, kjer je voda dlje plitka, a še vedno zelo čista in lepa, zato so plaže tu idealne za družine z majhnimi otroki, medtem ko je med glavnimi zalivi vedno mogoče najti tudi kakšen bolj skalnat kotiček v popolnem miru. 


Glavne plaže tukaj so Plitka Vala, Lovišća, kjer je na vodi pravi zabaviščni park za otroke, ter plaža Jezera. Tehnično sicer že na celini, a vseeno podobne kategorije in lepote je tudi plaža Jazine v istoimenskem kampu, kjer sva prebivala v mobilni hišici Bella Homes. Nič ni lepšega kot imeti tako lepo plažo povsem blizu, da lahko v kristalno modro vodo skočiš kadarkoli ti zapaše.

Katere so pa vaše najljubše plaže na otoku Murter? Sva kakšno izpustila?

Objavite komentar

Instagram

Theme by BD