Social Media

Dolomiti | Idilično jezero Lago di Braies

Idilično jezero, ki ga zagotovo prepoznate s številnih Instagram fotografij, se imenuje Lago di Braies in leži v Južni Tirolski. Obdajajo ga mogočni vršaci, ki se odsevajo na gladini smaragdnega jezera in nanj rišejo prekrasne podobe. Eden izmed glavnih biserov italijanskih Dolomitov spada tudi med Unescovo svetovno dediščino in je vsekakor vreden obiska!


Tik ob jezeru je na voljo večje parkirišče, ki stane 8 evrov na dan. Svetujeva vam, da se tja odpravite dovolj zgodaj (midva sva tam že prespala in bila ob jezeru pred šesto zjutraj), saj je jezero Braies izredno priljubljena turistična točka in je že dopoldne močno oblegana. Okoli jezera vodi slabe 4 kilometre dolga razgledna  pot, ki je primerna tudi za mlajše in neizkušene pohodnike. Če pa si želite osvojiti katerega izmed vršacov, ki se dvigujejo nad jezerom, se ob robu jezera nahaja tudi nekaj izhodišč. Za romantične duše pa je na voljo izposoja čolničkov, za katere pa boste najverjetneje stali v vrsti in zanje odšteli 18 evrov za pol ure oziroma 30 evrov za eno uro.


Jezero Braies je krasna lokacija za poldnevni izlet. V bližnji koči si lahko privoščite planinsko malico, če pa rajši snedete malčko iz nahrbtnika, pa so naokoli prostrane zelenice, ravno pravšnje za piknik v naravi. 

Odkrij še ostala jezera, ki jih moraš obiskati v Dolomitih!

2 komentarja

  1. Zelo lepo.
    Alo je slika koče na vodi vajin izdelek?
    Kakorkoli ful lepa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo Ivo! Najlepša hvala. Vse fotografije na blogu so najino delo. :)

      Izbriši

Instagram

Theme by BD