Social Media

Vikend oddih v Bohinju | Alpine Princess & Sunrose7


V hitrem tempu, ki se je v mesecu maju kaj hitro vrnil nazaj v po-koronsko življenje, in v želji, da vsak trenutek izkoristiš karseda najbolje, se včasih pozabiš ustavit, zadihat in si vzet čas zase. In ko se drug za drugim vrstijo naporni in natrpani tedni, ti vabilo na vikend oddih nariše en gromozanski nasmeh na obraz in da še en dodatni zagon, da lažje dočakaš konec tedna. Po deževnem in sivem tednu je končno nastopil petek, ko sva se z Urško po službi odpeljali soncu naproti. Pot na Gorenjsko je minila kot bi mignil in že sva se znašli v Bohinju. Za krošnjami mogočnih kostanjev se je že z dovoza bohotil prekrasen hotel Sunrose 7.

Vikend oddih v Bohinju


Konec tedna je minil v duhu razvajanja brbončic, okušanju lokalnih poslastic, aktivnosti v naravi in odkrivanju skritih in malo manj skritih kotičkov okolice Bohinjskega jezera. V butičnem hotelu Sunrose 7 so nas stregli s prvovrstnimi kulinaričnimi dobrotami lokalnega izvora. V idiličnem interierju s pogledom na vrt obdan z gorami sem se z dekleti prepustila guštanju ob domačih sirčkih in namazih, lokalnih postrveh ter ostalih kulinaričnih presežkih, v objemu sodobno opremljene vinske kleti pa smo si privoščile tudi okušanje vin v kombinaciji z različnimi prigrizki. Kot se spodobi za popolno alpsko doživetje smo večer preživele ob ognju, v soju lampijončkov in s prav posebno vročo čokolado v rokah.


Kaj početi v Bohinju


Ekipa Sunrose 7 pa ni poskrbela le za gurmanske užitke - za nas so skupaj z Alpine princess pripravili številna doživetja. Sobotno dopoldne smo skupaj s Hike & bike Bohinj preživeli na pohodu na planino Vogar, kjer smo poleg izjemnih razgledov na Bohinjsko jezero in okoliške vrhove, uživali ob aktivnostih na prostem (hitrostnem žaganju, molži krave, metanju podkev in še in še) ter se crkljali z domačo joto, prigrizki in bezgovim sokom.


Ob prihodu v dolino smo obiskali tudi lokalno sirarno Pr Prangarčk, kjer nas je mojstrica Andreja popeljala skozi proces izdelave domačih sirčkov in ostalih mlečnih dobrot.


Nedeljsko jutro smo, kot se za popoln oddih spodobi, pričele z jogo. Vodila nas je zares prijetna Tamara iz Yoga Bohinj in izkušnja je bila naravnost odlična. Umirjenemu jutru je po zajtrku sledil še pobeg na jezero, na supanje z Alpin sport Bohinj




Po zaključku programa se mi je pridružil še Miha. S kolesi sva se zapeljala okoli Bohinjskega jezera in občudovala prekrasno okolico, ki ga obdaja ter se povzpela še do korit Mostnice.


O butičnem hotelu Sunrose 7

Sunrose 7 je prav poseben hotel. Ne le, da ima bogato zgodovino in nadvse idilično lokacijo, odlikuje ga tudi dovršen dizajn - tako zunanjost kot interier. Že na prvi pogled se opazi, da je vsak detajl skrbno premišljen in izbran. Notranjost te tako prevzame, da bi povsem zlahka cel vikend preživel kar v udobju hotelskih prostorov. V hotelu imajo 18 stilsko dovršenih soban, sodobno opremljeno vinsko klet, prekrasno avlo in čudovito restavracijo s pogledom na vrt, kjer se nahaja terasa in ognjišče za prijetne večere pod zvezdami. Ena izmed posebnosti Sunrose 7 pa je gotovo tudi ta, da je hotel namenjen zgolj odraslim in spodbuja koncept digitalnega detoxa. Umirjena atmosfera in sproščen duh sta tako še dodatna bonbončka v sklopu te čudovite izkušnje. Na tem mestu pa bi želela izpostaviti še prvovrstno osebje in ekipo hotela, ki res poskrbi, da se gost sprosti in spočije, saj so nadvse prijetni in gostoljubni ter poskrbijo, da se prepustiš brezskrbnemu doživetju.


Razvajanje brbončic v Sunrose7 

O Alpine princess


Sandra Šuc je dekle, ki jo neizmerno občudujem. Navdušena ljubiteljica gora in narave ter strastna popotnica je pred letom ustanovila čisto svoj brand, Alpine princess, kjer je na enem mestu na voljo prav vse za sodobno alpsko princeso - pajkice, topki, majčke in trakovi, v barvah in vzorčkih, ki nastajajo izpod Sandrinih kreativnih rok. Ob prihodu na vikend oddih nas je Sandra presenetila z najboljšo možno vrečko presenečenja, v kateri sta se skrivala dva para pajkic in majčka. Pajkice so definitivno ene izmed najbolj kvalitetnih, ki sem jih kdajkoli imela. Ne le, da vabijo poglede s svojimi vpadljivimi dizajni, so tudi izjemno praktične - zračne, raztegljive, z neopaznimi šivi in meni najbolj važno - kompresijske. Izbiraš lahko med številnimi vzorčki, kmalu pa bodo na voljo tudi novi.


Sandra Šuc, ustanoviteljica blagovne znamke Alpine Princess 

V sodelovanju z Alpine Princess in Sunrose 7
Fotografije: Vasja Bočko

Objavite komentar

Instagram

Theme by BD